Meny Lukk

Ein sjelden penn ?

I disse dager, går jeg gjennom samlingen min, prøver etter beste evne å få et litt bedre system enn tidligere. Jeg startet med samlingen min på 90-tallet, og da var målet mitt å få flest mulig penner, det eneste viktige da, var at det måtte være reklame eller logo på de, derav navnet «reklamepenner» . Når fornuften kom, og jeg nærmet meg 300.000 penner, så måtte jeg ta flere grep, før samlingen vokste over hodet på meg, og ble et problem. Så jeg bestemte meg for å kun samle på maks 5 pennemerker, det var ikke vanskelig å vite for meg at den Sveitsiske penneprodusenten «Prodir» , ville bli en av disse 5 typene. Når man har hatt nærmere 300.000 kulepenner i sin samling, så vet man hva som er kvalitet og hva som er dårlig.
Prodir består av en rekke pennemodeller, med fokus på kvalitet og design, og de er idag en av Europas desidert største aktør på området, de kommer stadig med nye flotte pennemodeller, og den siste på markedet, kom nå i februar 2020, og heter Prodir QS40, de profilerer med at det er 60% mindre plast og mer luft som er brukt på den pennemodellen. Prodirkongen har selvsagt fått tilsendt fra Prodir i Sveits noen prøver på den modellen. Veldig fornøyd med det.

PRODIR QS40 Air

Når man så har greidd å redusere samlingen fra 300.000 stk til rundt 45.000 stk, så finner man ofte penner med historiske betydninger, og pennen som jeg ønsker å få presentere her som » ein sjelden penn «, er denne fra :

P.I.LANGLO’S FABRIKKER A/S

P. I. Langlo’s Fabrikker A/S

Jeg har googlet historie på denne og fant på Wikipedia litt historie som du finner om du trykker på linken nedenfor. Veldig interessant å lese , om ein er opptatt av møbelhistorien på Sunnmøre.
https://no.wikipedia.org/wiki/P.I._Langlo


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *